מזמור לדוד בנוסח חסידות מודז'יץ

בעמוד זה ניתן להאזין לביצוע של פרק 'מזמור לדוד' הלקוח מספר תהילים (כג) בנוסח בן ציון שנקר. מזמור זה הינו חלק מרצף המזמורים המכונים בשם 'מזמור לדוד', ונהוג לשיר אותו כהקדמה לקידוש של בוקר שבת, אך יש הנוהגים לשיר אותו גם בהזדמנויות נוספות בשבת. הוא נכנס לסדר זמירות השבת בהשפעתו של האר"י ז"ל. על פי המתואר בספר 'תורת הקבלה', האר"י לקח שתי אגודות הדס, חיברן בשתי ידיו, ולאחר שבירך עליהן והריח אותן הקיף את השולחן ואמר: "מזמור לדוד ה' רועי לא אחסר".

מקובל לשיר את הפיוט בקהילות ישראל גם בסעודה שלישית, כלומר בסעודה הנערכת בשבת אחה"צ לפני שקיעת החמה, בזמן המכונה גם 'רעווא דרעווין' (=רצון כל הרצונות). חלק מקהילות הספרדים והחסידים נוהגים לשורר אותו בסעודה השנייה, כלומר בסעודת הבוקר.

במזמור זה, מתאר דוד המלך את בטחונו באל גם אל מול דחק וצרה. "גם כי אלך בגיא צלמוות", אומר דוד באחד מן הפסוקים המוכרים של המזמור, "לא אירע רע כי אתה עמדי". מזמור זה, מושר לרוב בלחן נוגה ההולם את דמדומי היום, כמו גם את תחושת הפרידה מן השבת הקדושה האופפת את הסועדים. כאן מופיע המזמור בלחן המוכר ביותר שחובר על ידי בן ציון שנקר ובביצוע המיוחס לחסידות מודז'יץ.

מילות המזמור:

מִזְמור לְדָוִד,
ה׳ רֹעִי לֹא אֶחְסָר.
בִּנְאוֹת דֶשֶׁא יֵרְבִּיצֵנִי,
עַל-מֵי מְנֻחוֹת
יְנַהֲלֵנִי.
נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב, יַנְחֵנִי
בְמַעְגְלֵי-צֶדֶק לְמֵעֵן
שְׁמוֹ.
גַם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא
צַלְמָוֶת לֹא-אִירָא רָע
כִּי-אַתָּה עִמָדִי, שִׁבְטְךָ
וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָה
יְנַחֲמֻנִי.
תַּעֲרֹךְ לְפָנַי
שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי,
דִשַנְתָּ בַשֶמֶן
רֹאשִי כּוֹסִי רְוָיָה.
אַךְ, טוֹב וָחֶסֶד
יִרְדְפוּנִי כָּל-יְמֵי חַיָי,
וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-ה׳
לְאֹרֶךְ יָמִים.