בעמוד זה ניתן לצפות בסרטון קצר (כ-2 דקות) שהופק במכון 'שיטים', המספר את סיפורו של חג הסוכות ומעניק רקע תיאורטי כללי להבנתו. כפי שמסביר הסרטון, חג סוכות הוא האחרון לשלושת הרגלים (על פי הספירה המקראית ראשית השנה מצוינת בחודש ניסן), המתחיל בחמישה עשר (ט'ו) בחודש תשרי ונמשך שבעה ימים. בסיומו מציינים חג נוסף- 'שמיני עצרת', אשר ברבות השנים הפך להיות גם לחג 'שמחת תורה'. המאפיין המרכזי של החג הוא הישיבה בסוכה: "בַּסֻּכֹּת תֵּשְׁבוּ שִׁבְעַת יָמִים כָּל-הָאֶזְרָח בְּיִשְׂרָאֵל יֵשְׁבוּ בַּסֻּכֹּת. לְמַעַן יֵדְעוּ דֹרֹתֵיכֶם כִּי בַסֻּכּוֹת הוֹשַׁבְתִּי אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּהוֹצִיאִי אוֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם" (ויקרא כ"ג, מ"ב-מ"ג).
הסרטון מסביר גם את ייחודיותה ומשמעותה: הסוכה מהווה דירת ארעי (זמנית) פשוטה, אשר תקרתה סכך וקירותיה עשויים מבדים או לוחות עץ, ומסמלת את אורח החיים של בני ישראל בתקופת הנדודים במדבר לאחר יציאת מצרים. במהלך החג נהוג לגור בסוכה הנבנית בסמוך לבית הקבע של המשפחה, לשהות, לאכול וללון בה. מקבלים בה אורחים (אושפיזין) ומקיימים התרחשויות חברתיות שונות. כמו כן, במהלך החג מברכים על ארבעת המינים – אתרוג, לולב, הדס וערבה: "וּלְקַחְתֶּם לָכֶם בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן, פְּרִי עֵץ הָדָר כַּפֹּת תְּמָרִים, וַעֲנַף עֵץ-עָבֹת, וְעַרְבֵי-נָחַל; וּשְׂמַחְתֶּם, לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם–שִׁבְעַת יָמִים" (ויקרא כ"ג, מ'). תפקידם של ארבעת המינים הוא להזכיר את הקשר של החג לטבע ולעבודת האדמה, אך ברבות השנים הטעינה אותם המסורת היהודית במשמעויות רוחניות עמוקות.
בנוסף, הסרטון עוסק בייחודיותו של סוכות כחג חג בעל משמעות חקלאית-חברתית רחבה, המשמש בתורה גם כחג האסיף: "חַג הַסֻּכֹּת תַּעֲשֶׂה לְךָ שִׁבְעַת יָמִים: בְּאָסְפְּךָ–מִגָּרְנְךָ וּמִיִּקְבֶךָ וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר וְהַיָּתוֹם וְהָאַלְמָנָה אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ" (דברים ט"ז, י"ג-י"ד). בתקופה זו של השנה, סיום הקיץ, אוסף החקלאי את יבולו ומציין את סיום השנה החקלאית. עם סיום האסיף, הוא מתחיל שנה חקלאית חדשה ומצפה לגשם. לכן גם מתחילים להתפלל בסוכות את תפילת הגשם, המהווה אחד מסימניו ומנהגיו המובהקים של החג.